fredag 13. juli 2007

Otursdagen är här! (i alla fall om man tillhör dem som tror på skrock)

I dag är det fredagen den trettonde. Ända sedan babyloniernas tid har talet tretton räknats som ett olycksbringande tal. Men även fredagar anses betyda otur. När fredagen den 13:e infaller, betyder det med andra ord dubbel otur. Ungefär var sjunde månad infaller en fredag på datumet den 13:e (som idag) och för den som tror på skrock är det ingen lek.

Nu är jag inte spesielt vidskeplig, men dagen började inte bra. Fick en låsning i ryggen för en vecka sedan, och musklerna i ryggen blir bara värre och värre. Igår var jag illamående hela dagen och i natt vaknade jag kl 03.05 och kunnde inte somna om. Typiskt nog så passade Therese på att sova ovanligt länge (vaknad kl 09.40, vilket är mycket ovanligt, hon som brukar sprätta upp ur sängen redan vid halv åtta). Men hon nog trött. I förrgår var vi ju på Ikea på kvällen, och igår överakade bestemor Therese och tog med henne på cirkus(!!).

I kväll skall Therese på födelsedagskalas till en kille som heter Mikkjel. Honom leker Therese mycket med på dagis (dom går på samma avdelning och känner varandra sedan barneparken). Therese påstår att hon och Mikkjel skall gifta sig med varandra... Vi får väll se hur det blir med den saken ;) Alla barnen skall komma utklädda som sjörövarpirater på kalset, men Therese vill heldre vara prinsessa har hon sagt. Jag skall försöka övertala henne om att gå som "pirat-prinsessa" (undrar just hur en sån ser ut, får försöka hitta på något).

Ingen kommentarer: