søndag 5. september 2010

Vackert dop (dåp)

Tuvas dop var jätte fin. Huvudpersonen var pigg och glad under hela tiden i kyrkan. Mycket tack vare att morbrodern hade promenerat med henne i vagnen till kyrkan (medans vi gjorde i orsdning till dopfikat), så att hon hann med att sova lite över en timme innan sermonien. Vi väckte henne 5 minuter innan, tog på henne dopkläningen och gick vi in i kyrkan.

Samma fina dopkläning och gulliga mössa som mormorsmor sydde i lintyg till Thereses dop i 2003.

Prästen Hanna var jätte trevlig och sa bland annat så fint att hon inte hoppades att Tuva skulle få gå den lättaste vägen genom livet, men den vackraste. Vi sjöng "Tryggare kan ingen vara", Lisa läste en text, kantorn sjöng Lykkeliten på "svorska" (det är en jätte vacker norsk barnvisa). Therese fick hjälpa till att hälla vattnet i dopfuntet. Tuva såg intresserat på och när prästen så skulle döpa henne så plaskade hon ivrigt med händerna i vattnet ;)

Dopfunten som Tuva döptes i är från 1695
 
Som en fin avslutning sjöng min bror Välkommen till jorden. Det har så passande text och Anders sjöng den så fint.

Tuva har tre faddrar. Moster Lisa (min yngsta syster), Vivian (min norska kusin på mammas sida) och onkel Vidar (Terjes bror). Endast Lisa hade möjlighet att vara med på själva dopet i Kyrkås nya kyrka.

Tuva och Therese har en egen stund i kyrkan. På bilden är även Lisa med :)



Ingen kommentarer: