søndag 11. september 2011

Thereses första korpsstevne

Therese hostar fortfarande...
Tuva och hennes viktiga "koseteppe" ("snusfilt")
Idag var det dags för Thereses första korpsstevne (orkesterträff - där flera tusen medlemmar i olika orkestrar samlas för att spela, marschera och uppträda tillsammans). Det var även hennes första(!) besök på Tusenfryd - norges största nöjespark (nästan lite av en prestation att vi aldrig varit där med henne tidigare eftersom vi bor bara 15 minuter resväg från parken).

Vädret kunnde ha varit bättre. Hela natten vräkte regnet ner, enorma mängder. När vi mötte resten av orkesterns medlemmar i Vestby så regnade det lite mindre, men lagomt till att alla korpsen skulle ställa upp sig och marschera genom parken - fram till scenen där vi som publik väntade - så fullkomligt vräkte regnet ner igen. Det regnade löjligt mycket.

Jag och Tuva ställde upp oss vid scenen och väntade på att Therese skulle komma dit med Vestby Skolemisikkorps. Tuva var så trött och låg i sin vagn och skrek. Hon ville INTE ha regnskyddet på vagnen (men att vara utan var INTE ett alternativ precis). Plötsligt blev det tyst från vagnen. Jag registrerade det inte med en gång för det var så mycket ljud från orkestrar och regn, men så sov Tuva sött.

Framme vid scenen blev alla korps blev pressenterade, fick spela en liten låt innan dom gick och satt sig. Sedan var det lite uppträdanden och så spelade alla korps samtidigt en låt (jag ger dem 5/5 för insattsen i regnet och glädjen, men specielt vackert att höra på var det inte när många spelade i lite olika takt).

Tuva sov sig sedan genom barn som kom och slog med symbaler 0,5 meter bredvis vagnen, barn som blåste i trumpet, barn som skrek och ropade. Jag var less regnet och ville egentligen mest resa hem med en gång efter att korpsstevnet/ samlingen var över, men Tuva sov ju så gott. I väntan på att Tuva skulle vakna gick vi runt i parken. Therese testade lite olika karuseller och efter en timme började vädret lätta. När Tuva vaknade började solen titta fram och det blev faktiskt ganska varmt på eftermiddagen.

Vi var på Tusenfryd hela dagen, från tio till närmare fem. Therese var väldigt bestämd när vi åkte hem - Hit, till Tusenfryd, vill hon gärna åka flera gånger! =)

Först regnade det bara lite
Så vräkte regnet ner...
Tuva somnade mitt i allt regnande, trummande och trumpetande
Nöjd Therese efter korpsstevnet - nu väntade nöjesparken =)

Speedmonster... den tog vi inte ;)

Inte heller åkte vi Thundercoaster (men jag har åkt den och gillar den)
"MC-Hopp" gillade Therese och åkte den säkert tio gånger
Radiobilar, en klassiker
Therese tog flera turer med "Finkarusellen"
Efter närmare två timmars sömn vaknade Tuva och var glad =)
Då fick Tuva bli med på karuselltur

Therese tog en lufttur

"Bestefars bil" var rolig. Therese åkte flera gånger
Tut Tut!
Koseteppet <3
"Kan sjlälv!!" - Tuva kör sin egen vagn
Tuva flyger glygplan

Spinspider - som jag helst bara ser på från backen

Ingen kommentarer: