lørdag 3. september 2011

Vi har varit på MGP jr. finalen i Oslo Spektrum

På väg in till Oslo med tåget
Idag var det då äntligen dags för MGP jr (Melodi grand prix för barn, den norska finalen). För första gången skulle vi åka in till Oslo och se finalen live och Therese hade längtat och längtat efter den här dagen. Tyvär var inte formen hennes så bra idag, feber och ont i halsen. Men med lite halstabletter och lite febernedsättande så orkade hon med kvällen.

Vi hade sällskap av Emma och ett av hennes barn på jobbet (Emma var på jobb och fick betalt för att åka på MGP jr, inte dumt måste jag säga). In till Oslo tog vi tåget, smidigt så Spektrum ligger alldeles vid Oslo Sentralstasjon. På hemvägen var det dock inte lika smidigt - då det var två timmar att vänta på nästa tåg (fatta, varför kan inte politikerna sänka priserna och öka antal avgångar om dom vill att folk skall åka miljövänligt?!?). Vi hade då så tur att vi fick lov att sitta på med Emma och hennes brukare, för hon hade färdtjänst, så vi åkte taxi hela vägen hem till Vestby. Det var jätte skönt. Therese var hemma och i säng länge före tåget skulle ha gått från Oslo. Väldigt glad vi slapp den långa väntan (en lördagsnatt på Oslo S, med ett barn). Therese var helt slut så hon somnade med en gång huvudet träffade kudden tror jag. Nöjd med dagen.

Själva showen var jätte bra. Tycker ofta att låtarna i MGP jr är bättre än de flesta av låtarna i "vuxen MGP". Therese hejjade på en tjej från grannkommunen Ås, hon gick vidare till superfinalen (dom fyra bästa).

Årets programledare i MGP jr

Lite mat innan MGPjr börjar

Vi har satt oss på våra platser i Spektrum... Spännande =)

Vi satt högt uppe
Emma satt långt nere (röd pil)

Therese med MGP jr. t-shirt =)

Ingen kommentarer: