mandag 31. mai 2010

Just nu läser vi...

Tuva "läser" babybok.

Jag läser första boken i Twilight

Therese läser också, bland annat ABC Boka och en hel del barnböcker (både svenska och norska). Hon har högläsning för oss - mycket trevligt :)

Promenad

Tuva med mini hårtoffs... Vet egentligen inte om man kan kalla det för toffs, hon har ju inte precis så där jätte mycket hår. Men söt är hon, lilla Tuva :)

Emma och jag har gått på en härlig promenad idag. Vi har bestämt oss (för "femti elfte" gången) att vi skall börja gå promenader oftare. Då f.ex. byta så att man går 5 min med barnvagnen och 5 min med stavar. En bra plan... Vi får se till att komma igång med det direkt efter helgen i Östersund.

Här två fina bilder från vår promenad och så en glad Tuva efter turen (hon sov så gott i vagnen hela tiden och vaknade pigg och glad hemma).







søndag 30. mai 2010

Morsdags firandet

Morsdagstårtan :)

Efter en lång dag med Eurovision Song Contest (Therese höll sig vaken hela TV-sändningen, fast hon redan hade sett allt live tidigare på dagen), så tog vi det lugnt hela söndagen. En skön dag tillsammans med familjen.

Mamma lagade god kycklingmiddag och till dessert gjorde Therese och jag en marängtårta (efter recept från Kattis) som var smaskig.



Gammal favoritfilm på Therese

Jag skrattar lika mycket varje gång jag ser den.
- Therese och Terje står framför en fläckt

Mina babyer

Grattis alla mammor!!

Idag är det morsdag i Sverige, därför önskar vi att gratulera alla underbara mammor där ute. Hoppas att ni har en jätte fin dag.

Vi skall fira med god kycklingmiddag och till dessert skall Therese och jag göra marängtårta efter Kattis recept.

Kraaaaaam!

lørdag 29. mai 2010

Eurovision Song Contest Oslo 2010

Therese på sitt säte inne i Telenor Arena.

- Och ja, han var där, Alexander Rybak. Vilken tur! Therese var eld och lågor när hon kom hem. Alexander hade varit så bra och Didrik också var jätte bra. Showen hade varit underhållande och ljuseffekterna häftiga (tio gånger bättre än vad man ser på TV tycker mamma).











Jag har lekt lite med bildeffekter på min mobil



Therese hoppas på att få se Alexander Rybak idag

Thereses stora idol är Alexander Rybak. Vi håller tummarna för att han är med och uppträder idag för Therese har så lust att se honom live.

Se en bildserie över alla finalister som Therese och mormorn får se live i Telenor Arena idag: klicka här!

Här är ett Youtube klipp på vinnarlåten från förra året då Rybak vann i Moskva:

En lyckodag

Äntligen var dagen kommen. Dagen som Therese har väntat på sedan vi köpte biljetterna till Eurovision Song Contest. Idag skulle hon och mormor göra sig fina och åka in till Oslo för att gå på grand prix.

Dagen kunnde inte börjat bättre... Therese satt och vickade på sin lösa tand medans hon såg på barntv, och "vips" så var tanden ute.
- Dubbel lycka :)

Jag skjutsade ner mormorn och Therese till tåget. Dom var så fina båda två (jag däremot kom direkt från sängen, med skitigt hår, osminkad och med mina rosa foppatofflor på fötterna).

Jag skickade med Therese en kamera så att vi kan få se lite bilder från Oslo :)



fredag 28. mai 2010

Syrenen blommar :)

Idas sommarvisa :)

Tuva och jag tog babybjörn selen när vi skulle hämta Therese på skolan idag. Vi har jätte fint väder, men det är kallt i skuggan och idag har det blåst en hel del.

Visst är Tuva söt där hon sitter i selen och tittar sig omkring med händerna ihop?!

När vi kom till skolan hörde jag Thereses klass sjunga Idas sommarvisa... Nostalgi och sommarkännsla deluxe :) Thereses klass övar till skolavslutningen. Dom skall sjunga Idas sommarvisa på svenska. Jag längtar redan till att få höra dom på avslutningen :)
- Jag hann inte filma hela sången, bara slutet (och det är inte bra filmat). Men ni får ett litet smakprov på sången om ni tittar på filmklippet.






Nyplanterat

Annas mössa

torsdag 27. mai 2010

Schweden

Tuva i Babybjörn selen :)

Ibland är det skönt att komma upp och bli buren i selen tycker Tuva. Då får hon få se lite mer av välden och kan mysa med sin mamma. Sedan somnar hon gärna medans jag bär henne i selen och då kan jag lägga ner henne i vagnen.

Idag har vi varit i Sverige. Tuvas fjärde besök i det blå-gula landet. Inte dåligt för att bara vara tre månader gammal. Nästa vecka blir det hennes femte, för då skall vi upp till Östersund och fira Lisas student :)

********

- Lisa som för övrigt hade mösspåtagning idag!! Hurra, vilken grej! :) Grattis Lisa! Så fin du är i din studentmössa :)

Jag tycker det var nyss som Lisa var fem år och provade min studentmössa... Jag skall försöka hitta det kortet jag tog på henne då. Vill ni se fler bilder på Lisa, bland annat från studentbalen förra veckan, besök då Bringåsbloggen: http://bringasen.blogspot.com/

********

Mamma, Tuva och jag var först några timmar på Nordby. Alltid lika trevligt att shoppa där. Hittade en snygg jacka och en kortärmad skjorta till Terje på rea och en baddräckt till mig (den var dock inte på rea, men 299 svenska kronor är inte blodpris det heller). Terjes jacka var nedsatt 92%, ett mycket bra fynd med andra ord :)

Sedan åkte vi vidare till Strömstad. Där var vi inom dom två växtvaruhusen och köpte lite blommor. Jag var även inom en Volvo och Renault förhandlare och kollade upp priser för takskenor till vår bil. Hade så gärna viljat ha med mig takboxen på bilen när vi skall till Östersund nästa vecka... 1500 kr skulle de kosta, men det var ju självklart en beställningsvara så någon takbox kan inte bli med till Östersund. Typiskt. Nåja, nu vet vi i alla fall vad dom kostar i Sverige - så kan vi jämnföra med det norska priset och se vad som lönar sig bäst.

Titta vad jag hittade när vi skulle handla mat. En urgullig landslagsdräckt till Tuva... Men för att få dräckten måste man samla koder från "up and go" blöjpaket, och så stor att Tuva använder det är hon ju inte ännu.

- Är det någon som har koder från Libero up and go så tar jag gärna dem :)


Den här häftiga väggklockan hittade jag på en affär i Strömstad. Man sätter siggrorna direkt på väggen.

Vi skall måla och göra det fint på köket och jag vill gärna ha en klocka där inne.

En annan rolig klocka jag har tittat på är enFelix the cat klocka (finns att köpa här).

Visst är den söt?!





Alla dom fiiiiina blommorna vi köpte idag :)
Det kommer att bli jätte fint ute i vår trädgård.

Den vita Rhododendron är en morsdagspressent till mig från min mamma(!)... Kanske lite bakvänt att man får morsdagspressenter av sin egen mamma. Jag menar ju att det är ju vara barnen som ger pressenter till sina mammor och inte tvärtom. Men inte en dessto mindre trevlig morsdagsblomma. Den kommer förhoppningsvis att trivas i vår trädgård och blomma varje vår i många år framöver.

Tuva blev lite övertrött idag. Vi var ut och in av affären och ut och in av bilen hela eftermiddagen, så hon blev väckt och fick inte sova ut. Därför blev det lite gråting helt på slutet, men hon var duktig i alla fall lilla Tuva.

Therese fick bli med Tommy hem från skolan (efter fritids) idag. Vi var inte hemma förens halv sju och fritids stänger fem. Det var jätte smidigt (och snällt av Tommys föräldrar, Tor & Sigrid) att vi kunnde göra det så.

Tack Tor & Sigrid
- Och gratulerar med den nya fina gräsmattan!

Tor har lekt med grävmaskin i helgen. Han har dränera, jämnat ut och fyllt på massor med jord och så har dom fått lagt på färdig gräsmatta. Det blev så fint. Äntligen har dom fått en trädgård dom kan (vill) använda :)

onsdag 26. mai 2010

Utflyckt till Moss

Idag har vi varit i Moss. Emma ville se efter en byrå och ett köksbord på Freetex, så vi åkte dit alla fem - jag, Tuva, Therese, , mamma och Emma.

Jag hade inte varit där sedan Terje och jag flyttade ihop och vi var där och fyndade ett köksbord (som vi bara skulle ha "tillfälligt", men som vi fortfarande använder).

Emma hittade dock ingenting som passade, däremor hittade vi andra trevliga saker.

Jag köpte dom här trevliga skålarna. Therese köpte en begangnad barbie och Tuva fick en söt babymössa.

Tuva och jag provsitter en soffa på Freetex.

Innan vi åkte hem tog vi en sväng på Mosseporten också. Här klättrar Therese till toppen på lekställningen utanför barnaffärerna.

Emma blev hämtad av Thomas i Moss och blev med honom till Krokstrand. Och imorgon hämtar vi Emma i Strömstad.

tirsdag 25. mai 2010

Tuva


Grattis gammel mormor

Idag fyller Thereses gammel mormor/ min mormor/ mammas mamma år. Alla vi i Vestby önskar att gratulera henne så mycket med dagen och hoppas på att vi kan fira både födelsedag och morsdag när vi kommer upp nästa vecka(det är morsdag nu på söndag i Sverige).

Tyvär mår mormor inte alls bra. Hon och morfar hade planerat att vara på findlandsfärgan nu men mormor har fått ännu ett nytt diskbråck. Vi tycker hemskt synd om henne som nu ligger och har stora smärtor :(
- Krya på dig mormor.

**********

Tuva har varit på 3-månadres kontroll på helsestasjonen idag. Helsesøstern, Kirsti, var nöjd med Tuvas utveckling. Tuva pluddrade och skruvade på charmen med smil och sina stora blåa ögon. Det var vaksinering idag, två sprutor. Tuva gillade inte sticket, men det gick snabbt över och var glömt (då fortsatte Tuva med att pluddra och smila).

mandag 24. mai 2010

Middag på Kjenn

Vi har varit på Kjenn och ätit middag idag. Det blir länge tills vi är samlade alla igen för på torsdag åker Melissa & Zulema till Peru i åtta veckor (Vidar åker efter om tre veckor).