onsdag 30. juni 2010

Vi ombestämde oss

Vi hade planer om att åka till Halden och se på när TV-programmet "Allsang på grensen" spelades in idag (med bland annat Alexander Rybak). Men det har regnat så mycket idag att vi droppade det (man får inte ha paraplyer på allsången - och Tuva har inga regnkläder). Istället åkte vi en sväng till Vinterbro. Där fick Tuva den här söta pyamasen :)

Imorgon får vi besök av Hanna, Marcus, Ester och Sebastian.













tirsdag 29. juni 2010

Lisa har fått jobb i Vestby

Min yngsta syster, Lisa, var på arbetsintervju på Dolly Dimple`s i Vestby igår och fick idag veta att hon fått jobbet! :)

Stort grattis Lisa, det var jätte kul. Imorgon skall hon till Dolly för att signera arbetskontrakt. Troligtvis börjar hon sin upplärning väldigt snart.

Kortet på Lisa är från tackkortet från studenten, som vi har fått av Lisa. Jätte fin bild av Lisa :)

Lisa är inte den enda av mina syskon som fått sig jobb. Min lillebror Anders fick jobb förra veckan. Han skall jobba som Skillkonsult, uthyrd till Ericsson i Linköping. Där skall han syssla med verifiering aka test för basstationer (om någon nu blir klokare av den beskrivningen). Han startar i augusti och passar nu på att njuta av sitt 17:onde (och sista, långa?!) sommarlov. I skrivande stund har broren spontanåkt på en sistaminuten resa tillsammans med en kompis till Alanya i Turkiet för en vecka med sol och bad.

Ridtur med Peanut

Idag åkte jag och Therese till stallet tillsammans. Vi tog med Peanut på en ridtur i skogen. Therese travade en hel del och Peanut skötte sig så bra (minus några typiska "motorstopp" som hon alltid gör... men heldre det än att hon skulle vara en häst som sprang iväg/bockade och skvatt).

Jag tror det kan bli ett fint sommarlov tillsammans med Peanut :)

20 grader i vattnet




8 kilo :)

Idag har Terje och jag varit på helsestasjonen med Tuva för att väga och mäta henne.

Vikt: 8010 gram
Längd: 66,5 cm
Huvudomkrets: 43,5 cm

Sist vi vägde och mätte henne var i mitten av maj. Sedan dess har Tuva växt 6 cm och gått upp nästan två kilo.





Sagostund i hamocken

Mysig sagostund när moster Lisa läser högt ur första boken om Harry Potter för Therese (och Tuva som också ville vara med en liten stund).

mandag 28. juni 2010

Andra veckan på sommarlovet

Therese badar och har det kul i den nya badbassängen, fastän badtemperaturen inte är den att skryta av (jag tycker att det var kallt, men Therese påstog att det var jätte skönt). Tuva, jag och Lisa valde att bara se på när Therese badade.

Idag har Lisa kommit till Vestby. Hon har varit på arbetsintervju och får veta redan den här veckan om hon får jobbet eller inte. spännande :)

Kolla in Tuvas härliga valkar på hennes knubbiga babyben.

Ny sovställning...

søndag 27. juni 2010

En kvällstur till Tamina och Blesen på betet

Jag blev som vanligt välkommnad med trevliga gnäggningar när jag kom till betet. Tamina är så glad när jag kommer på besök och fotföljer mig överallt. Jag borstade henne tog på flugspray och kliade henne lite (det sista var väldigt populärt). Sedan blev bägge hästarna med mig när jag gick runt i hagen för att kontrollera att staketet var helt.




Söndagsmys i sängen

Systrarna Dahl myser med varandra i sängen. Våra söta och glada tjejer :)

Jag har nu läst ut tredje boken i Twilight serien och väntar nu i spänning på att Emma skall bli klar med den fjärde boken så att jag kan få låna den. Nu till helgen har den andra Twilight filmen premiär (som bygger på bok nr 3 och 4). Den vill jag gärna se, men helst efter att ha läst alla böcker först.

Dom tre första böckerna i Stephenie Meyers serie Twilight om Bella och Edward. Twilight har sålts i miljontals exemplar över hela världen och har översatts till ett flertal språk. Böckernas läsordning är Om jag kunde drömma, När jag hör din röst, Ljudet av ditt hjärta och Så länge vi båda andas.

lørdag 26. juni 2010

Tuva sover skönt i hamocken

999 liter sommarglädje

Tuva 4 månader

Tuva är fyra månader idag och firade dagen med ny napp (en napp för babyer från 4 månadres ålder).