fredag 11. juni 2010

Tre meter...

Så länge radhuset vi bor i har existerat (byggår 1976) har soporna blivit hämtad vid vår ingång. Men förra veckan fick vi brev från Movar som hämtar soporna. Det visar sig att våra tunnor står 3 meter för långt bort(?!).

Tunnorna skulle med andra ord plasseras mitt i våra blommor enligt Movar. Alternativt trillas ner på tömmedagen eller så kan man specialbeställa hämtning för längre avstånd. Våra tre meter skulle då kosta oss 400 kr extra i året.

Jag förstår att man måste sätta gränsen för hämtning någon stans för att inte sopgubbarna skall tvingas att springa benen av sig, men det här är ju löjligt tycker jag. Varför har det inte varit något problem dom andra 34 åren?

2 kommentarer:

Cia sa...

Ja, man får ju hoppas att de inte kommer på att de ska ta in avgiften för extra avstånd retroaktivt. Då kanske de kommer och kräver er på 13600kr.

Fy sjutton vad löjligt, jag kunde inte låta bli att skratta lite trots allt, mest på grund av tokighetsfaktorn i brevet. Tur att ni inte fick detta brev närmare sista april, för då hade ni väl bara avfärdat det som ett aprilskämt, skulle jag iallafall gjort.

Kattis sa...

Eh, ja det låter ju helt rimligt. Verkligen!! Eller, hur var det nu?! Har du pratat med dem? De borde få höra hur idiotiskt det låter för just er. Kanske går att slippa extra avgiften om ni är på dem lite. Byråkrati är så jäkla löjligt när det blir såhär.