torsdag 10. juni 2010

Sommarfest på Bjørlien skole

Det var sommarfest på Bjørlien idag. 1-6 klass stog uppställda på en lång rad. Dom började med att sjunga Idas sommarvisa (på svenska). Jätte fint med en så stor barnkör.

Så fick vi se lite olika framträdanden. Bland annat visade klass 1A och 1B upp hur dom tränar till Röris. Röris bygger på samma grundkoncept som den klassiska Friskis&Svettis-jympan och är jätte smart att kunna ta till för lärarna om f.ex, barnen har suttit stilla länge och börjar bli oroliga (Det är "min" lilla Friskis & Svettios avdelning i Vestby som har lärt upp alla förskolelärare i Vestby att kunna leda Röris).

Vi filmade både med vår videokamera och lite med min mobil. Lägger med två videoklipp. Ett från Idas sommarvisa och ett från när förstaklassingarna demonstrerade Röris.

Efter uppvisningen var det dags för "Bjørlien cafè" i dom olika klassrumen. Alla på förhand fått "uppgifter". Vi hade tagit med oss en vinst till lotteriet andra hade bakat. Eleverna jobbade som kelner, bakom disken, med att sälja böcker ("Bamsebok" som klassen gjort själva - som handlar om deras nallar) och med att sälja lotter. Då fick dom samtidigt träning i att räkna ut priser, räkna pengar o.s.v. Smart :)

Vi fikade goda kakor och bullar och efteråt var det dags för lekar ute. Men då var Tuva så trött så vi stannade inte så länge till.


Therese hade ritat fina teckningar med krita ute på skolgården. "Velkommen til Bjørlien cafè" har hon skrivit :)





Ingen kommentarer: