onsdag 9. mars 2011

Ett-årskontroll på bvc

Idag var det dags för Tuvas ett-årskontroll på helsestasjonen/bvc. Både jag och Terje blev med henne (Terje har pappa perm idag, jag skall jobba kvällen).

Först blev Tuva vägd och mätt. Det var sex veckor sedan vi gjorde det sist och på den tiden har Tuva växt 1,5 centimeter och gått upp 600 gram. Nu väger Tuva 12.590 gram och är 81,5 cm lång.

Läkaundersökningen gick jätte bra. Det var en läkare vi känner lite från förut och som har väldigt bra hand om barn. Tuva var strålande nöjd och ville flera gånger komma upp i famnen till doktorn (det fick hon också). Vi frågade lite om Tuvas hudutslag och fick några tips om att testa ut lite olika receptfria hudkrämer, ta olja i badvattnet när hon skall bada, inte klä för varmt/ med ull, tvätta nya färgade kläder innan de används första gången, använda allergivänligt tvättmedel... Tänka på vad Tuva äter - kan det vara något hon reagerar på?

Efter läkarbesöket var det in till helsesøstern för att prata lite och ta vaccin (den tredje omgången). Två sprutor, en i varje lår (mot bland annat difteri, kikhosta, polio och pneumokokk). Den andra sprutan var en som sved en del att ta, men Tuva grät bara 5 sekunder och sedan var det bra. Bara en liten stund senare erbjöd Tuva helsesøstern att få låna en leksak som hon hade  i handen (hon förlåter snabbt med andra ord).

Ingen kommentarer: