torsdag 24. juni 2010

Mästerbygget ;)

För en (ganska lång) stund sedan så fick Emma en resårmadrass av Sara och Thomas. Sedan dess har hon sovit på golvet. Men idag tog vi ett krafttag och åkte iväg till Bauhaus (i Vestby) och köpte in material. Emma önskade att kunna gömma undan och förvara flyttkartonger under sängen så hon tog mått och så åkte vi (Tuva, jag och Emma) iväg.

Jag vet inte helt om jag gillade "bygg-gubbarnas" skeptiska blick när vi frågade om hjälp på trävaror och dom osäkert frågade om vi skulle bygga sängen själva.
- Ha, klart vi kan :P

Två plankor (en tjock till sängbenen och en tunnare), 200 skruvar och 8 vinkeljärn senare åkte vi hem (efter att ha mätt upp och sågat av plankorna - så att de gick in i bilen). Efter att jag hade lagt Tuva för natten så cyklade jag över till Emma med en såg på pakethållaren (jag älskar förövrigt min nya "tantcykel", den är bäst!).

Väl hemma hos Emma satte vi igång med att såga till sängben och skruva... Efter våra två första skruvar insåg vi att detta inte skulle gå utan en skruvdragare. Så jag cyklade hem och hämtade vår. Sedan gick skruvandet närmast som en lek.

Vi var lite spännda på om våra beräkningar och mätningar skulle lyckat, så att sängen skulle stå stadigt, utan att vippa. Men det gjorde den så absolut. Och stadig blev den, med 102 skrivar(!) och "avstivare" på bägge kortsidor och en långsida (med en långsida "öppen" för att kunna få in och ut flyttkartonger under sängen). När den var färdig klädde Emma den med tyg så att inte ben eller flyttkartonger kunnde ses. Vi är mycket nöjda med vårt mästerbygge.







1 kommentar:

Kattis sa...

Jag är helt klart imponerad!! Det där skulle jag aldrig gett mig in på. Tummen upp för er!! =)