onsdag 12. januar 2011

Trötta efter en lång dag

Tuva åt banan och majskrokar när mamman och mostern fikade (daimkaka/muffin och latte)
I natt sov Tuva väldigt dåligt (ännu sämre än natt till igår). Vid sex var det helt slut på sovandet. Försökte få henne till att sova lite till, men efter en halvtimmes skrik stog vi upp alla tre (Therese hade också blivit väckt). Vi hade mycket att göra och skulle tidigt iväg, så det var kanske lika bra att vi kom oss upp lite tidigare. Emma och jag hade planerat in en shoppingtur till Sverige, men hon skulle först till hudläkaren som höll till i Moss (alltså på vägen mot Sverige). För att hinna till läkartimmen så fick Therese åka iväg till skolan på sina skidor 20 minuter tidigare än vanligt (men det var inget problem, hon är så duktig!). Tuva fick frukosten i bilen (Emma matade henne i baksätet på väg till Moss). Själva läkarbesöket gick bra och snabbt och redan halv tio var vi i Strömstad. Där köpte jag kraftfoder till Tamina och vi var inom Systemet en sväng. Sedan var det lunch, shopping, mer shopping, fika, shopping och mathandling på Nordby köpcentrum. Klockan sju på kvällen (11 timmar senare) var vi hemma igen och började packa ur bilen, bära in och packa upp påsarna och sätta allt på plats i kylskåp, frys, matboden osv.
- Puh! Våra shoppingturer är ett rejält arbetspass (men vi har det så trevligt på våra dagsturer så det är inte bara "slit").

Tuva var en ängel hela dagen, trots att hon sov så lite - bara 20-25 minuter tre gånger under dagen idag (vilket är mindre än 1/4 av vad hon till vanligt sover under dagtid). Tuva hejade på folk och vinkade. Pratade och log. Hon charmerade folk överallt och fick bland annat en farbror i mataffären att leka "tittut" med henne.

Ingen kommentarer: