onsdag 23. juli 2008

Nyfödd baby, Sverige shopping, Emmas namnsdag och firande av Sebastian

Idag blev Tommy stolt storebror, då Tor och Sigrid fick en son (som skall hete Kevin).

4060 gram och var 52 cm lång.

Vi hurrar och gratulerar familjen Hovland, och vi ser fram emot att få träffa den nya medlemmen av familjen ;)

Emma och jag firade hennes namnsdag (Emma-dagen) med en Sverige tur. Vi var först inom Nordby. Där shoppade jag färg, penslar, roller, förlängninsskaft (till roller/pensel), täckpapp, täckplast, maskeringstejp, penseltvätt, kvistlack och takfärg billigt och bra på Rusta :)

Sedan åkte vi till Strömstad. Jag hämtade ut Thereses pass och köpte mera målarfärg (lattefärg till gången). Så åt vi lunch på kusinen Hannas favorit ställe "Milk and egg" (amerikanskt ställe), men tyvärr fick vi en oväntad överraskning då det inte var Milk and egg längre (fastän skylten och den mesta av inredningen var kvar). Nu hade den tagit över av turkar och blivit ett kebabställe med mycket tveksam inrednings stil (amerikanskt stil blandat med kameler med fula samedockor på, gamla kungabilder och en massa "guldigt porslins plotter").

Efter lunchen var vi inom ett gartneri och köpte några växter och jord till olivträdet (från Österrike) och till blomrabbatterna (till dom nya växterna).

Så körde vi vidare till Krokstrand för att fira Sebastian (som fyller 3 år imorgon). Sebastian fick en Halvan bok av oss, som handlade om en ambulans. Favorit "kusin Emma" läste boken för Sebastian som verkade nöjd.

Vi blev bjudna på härlig (glutenfri) kladdkaka och ny plockade hallon och jordgubbar ute på deras nybyggda altan (jätte fin, byggd i sibirisk ask). Solen sken, det var varmt och skönt... Härligt! :)


Sebastian fick se sin födelsedagspressent från hans mamma och pappa ute i trädgården... och fick lov att öppna den (en dag för tidigt Det var en jätte fiffig sandlåda. När man öppnar upp locket blir locket till soffor/ sittplatser.

Här bakas det sand-mat (med persilja, citron, oregano och mycket annat). "Kusin Emma" lekte med Sebastian till hans stora förtjusning ;)







Familjen Hinz-Saltins tre katter... Tripp, trapp, träsko


Väl tillbaka i Vestby (efter ännu ett stopp på Norby, där Emma köpte en klocka och jag handlade mat)...
- Här är lite av målarsakerna jag shoppat

Nu skall det målas ännu mer!








Satte genast igång med att plantera om olivträdet. I samma slängen fick även citronträdet

(citronträdet kommer från kärnan som Therese en gång stoppade in i nästan... och som fastnade där - men som vi till slut fick ut - och som vi planterade).


Så var det dom andra växternas tur...

Ingen kommentarer: