fredag 25. september 2009

Therese har fått höstlov

Idag var sista skoldagen innan höstlovet - Thereses första skollov :)

Jag har också en veckas semester, så vi har planer om att åka upp till Östersund några dagar. På hemvägen kommer vi i så fall att få sällskap av Vivian. Hon skall bo hos oss hela vecka 41 medan hon går en kurs på universitetet i Ås (om djur i terapeutiskt arbete - jätte spännande).

Efter skolan idag har Therese lekt med Melissa hemma hos bestemor. Dom har det väldigt bra tillsammans, kusinerna :)

Nu är tjejerna hemma hos oss. Melissa övernattar hos oss inatt.

Therese och Melissa har pysslat och varit kreativa ikväll. Dom har bland annat målat fina teckningar som jag har fått skriva texter till. Det blev långa historier till slut. Nu sover dom sött tillsammans på den stora upplåsbara madrassen. Dom leker att dom är ute på camping ;)

Tyvär fick vi dåliga nyheter om Melissas lillasyster från Rikshospitalet idag. Vi fick veta att Mishelle har en typ canserceller som heter Atypical Teratoid/Rhabdoid Tumor (också kallad AT/RT eller ATT/RHT). Det är en ovanlig typ (den dyker upp mindre än 1 gång per år i Norge). Tyvär är den mycket aggresiv och snabbväxande.

Igår blev Mishelle opererad för att man skulle sätta in en shunt. Genom den skall man sedan sätta in cellgift direkt in i hjärnan/spinalvätskan. Hon börjar antagligen första kuren efter helgen.

1 kommentar:

Sara sa...

Ok, åker ni upp nu? Vi åker upp först om en månad till allhelgona helgen. Jag hoppas att vi ses ändå snart.
Det var tråkigt att höra om Mishelle, att diagnosen inte är så bra. Fortsätter att be och hoppas att det ska gå bra.
Kram!