onsdag 9. september 2009

Thereses skola

Thereses klass har ritat upp Pepperstad på en stor plakat i klassrummet. Så har alla barn fått rita sitt hus och klistrat upp på kartan.

På torsdagar har dom uteskola hela dagen. Förra veckan var dom runt och tittade vart alla bodde. Therese var jätte stolt när hela klassen skulle se vart hon bodde. Jag var hemma då så jag gick ut och hälsade.

Therese fick stå på trappan och så frågade fröken dom andra barnen om dom visste vem det var som bodde här - och Therese fick svara på vilken gata och vilket husnummer hon bodde på :)

Hon trivs bra i klassen. Första två veckorna var det lite jobbigt. Jätte mycket nytt hela tiden och många man inte kännde. Nu har hon fått flera nya vänner och verkar ha kommit sig in i de flesta rutinerna (både skola och fritids).

Lärarna och assistenterne (och de på fritids) är jätte trevliga. Men det är många att hålla reda på. Jag kan än så länge bara namnet på Thereses lärare.

I klassen får dom besök av en tvättbjörn (en handdocka) som bara kan prata engelska, så dom har redan börjat öva på engelska. I matte håller dom på med att lära sig dom olika formerna (kvadrat, rektangel, cirkel, triangel), samt att sortera efter form, färg eller antal. I måndags fick dom en jätte fin mattebok i färg (man fick riktigt lust att vara kreativ och jobba när man bläddrade i den).

Therese har föresten tappat ännu en tand. Denna gången i underkäken. Ännu en tand nede är lös. Snart blir hon tandlös... Men det finns hopp. Den ena framtanden (den nya, vuksentanden) börjat titta fram :)

Ingen kommentarer: