lørdag 23. februar 2008

Nattvakten bloggar om lite allt möjligt! ;)

Jag sitter på nattvakt och bloggar lite. Är snart färdig med vakten och längtar hem till den nybäddade sängen (älskar "nybäddadsäng-lukt").

Har så smått kommit igång med praktikuppgiften. Det är nästan alltid svårast i starten - innan man har strukturerat upp innehållet. Just nu är allt en ända röra - brainstorming på papper.

Har valt att skriva om en patient med ganska omfattande hälsoproblem, medikamenter och biståndsbehov... Det är inte lätt att bli gammal med andra ord. Hittade några kloka ord/ citat/ordspråk som jag tycker beskriver ålderdommen bra (dom är på norska, men ni svenskar som besöker denna sida bör ju förstå norska ganska bra vid det här laget tycker man):

- Alderdommen er ikke så ille når vi tenker på alternativet.
- Alderdommen er ikke noe sted for sveklinger.
- Alderdommen er den hardeste av alle dommer.
- Le ikke av alderdommen - be om at du selv vil nå den. (kinesisk ordspråk)
- De eldre sier alltid at tidene blir verre. Tidene er som de alltid har vært, de eldre blir verre. (tyskt ordspråk)

Tamina tappade en framsko igår. Surt! Det var ju inte så länge sedan hon skoddes.

Nästa planerade skoning är till påsk... Ja, ja. Får se om vi inte får ordna det på något sätt i alla fall. Det brukar ju ordna sig :)


Om knappt en vecka slår "sportlovs-pensionatet Anna" (med familj) upp sina dörrar för gymnasieeleven Lisa, som skall sporta här i Vestby. Pensionatet kan utlova en hel del sportande! :)

- stallturer/ ridning (också på tur)
- Friskis & Svettis
- Plus en massa lekande med en ivrig "moster Lisa-fan" ;)


Andra sportlovsaktiviteter som vi i Vestby kan erbjuda är besök av Sara, Thomas och Sebastian. Alternativt att vi besöker dom i Krokstrand (jag skulle behöva shoppa lite i Sverige, bland annat hästfoder). Så kanske Lisa får sig en tur till Sverige när hon är här! :)

Lisas säng är i alla fall nybäddad och står klar och väntar på henne :)

Andra "spännande" Vestby-nyheter är att vi nu har fått ett Vinmonopol (systembolag) i Vestby. Det skall visst nog vara Pol nummer 223 (i Norge) och öppnades nu i torsdags. På polets hemsida kan man läsa att Vestbys lilla butik är "självplock" med grundsortimentet. Så nu slipper man åka helt till Vinterbro/ Ski/ Moss om man skulle behöva något på Polet.

Andra nyheter är att dagen här i Vestby har blivit 4 timmar längre/ ljusare än vid vintersolståndet. Härligt! Man blir märkligt nog lika "överaskad" varje vår över hur lång dagarna blir. I lokaltidningarna är det fullt med bilder på vårtecken från Vestby
-så som igår, på vackra blåsippor. Man kan väll knappt påstå att vi har haft någon vinter i år här i Vestby, utan snarare en mycket långvarig höst - och nu går vi mot tidig vår! Men inte mig emot! ;)

Ha en strålande fin lördag allesammans...

danska: lørdag (da)
enaresamiska: lávârdâh
nordsamiska: lávvardat, lávvordat
engelska: Saturday (en)
esperanto: sabato (eo)
finska: lauantai (fi)
franska: samedi (fr)
italienska: sabato (it)
latin: dies Saturni (la)
nederländska: zaterdag (nl)
norska: bokmål: lørdag (no) nynorska: laurdag (no)
polska: sobota (pl)
spanska: sábado (es)
tyska: nordtyska: Sonnabend (de) sydtyska: Samstag (de)

Ingen kommentarer: