fredag 29. februar 2008

I dag är det skottdag

Prinsessan Therese har varit på karneval på dagis idag. Det var många prinsessor, spiderman, sjörövare, cowboyer, kaniner, lejon, humlor och många andra på dagiset i morse :)

-Enligt Therese en toppen dag, som blev ännu bättre när moster Lisa var med och hämtade på dagis på eftermiddagen ;)

Therese klädde sig i sin fina Disney-prinsessklänning, som hon fick när hon hade födelsedag. Hon var väldigt nöjd med frisyr och klänning i morse ;)




Terje och jag har hämtat Lisa på Gardemoen i dag. Hon blev körd till Værnes/ Trondheim och flög sedan ner. Resan gick bra, men hon är lite trött.

I skrivande stund har mostern fått slappa av lite i soffan (ser på film), men Therese är ivrig på att mostern skall leka med henne snart ;)

Lite fakta om skottdagen:

Skottdagen inträffar vart fjärde år för att jämna ut kalendern. Orsaken till att februari har en extra dag vart fjärde år är att hålla årstiderna på plats i kalendern. Årstidsåret är längre än ett kalenderår och utan skottdag skulle felet bli cirka sex timmar per år (ett år är egentligen 365,2422 dygn långt). Efter 100 år skulle felet ha blivit så stort att kalendern skulle vara mer än 26 dagar före årstiderna. Den extra dagen i februari håller kalendern någorlunda i fas med årstiderna.

Ingen kommentarer: