fredag 22. august 2008

Äntligen helg :)

Idag fyller farfar år! Vi i Vestby vill gratulerar honom så mycket med dagen :)
- Hipp hipp hurra!

Vi har haft en intressant föreläsning på skolan idag om vägledning - LØFT (løsningsfokuserad tilnærming). Vi fick rollspela vägledarrollen, vilket var svårt men lärorikt. Vi skall senare lära oss mer om bland annat kommunikation och konfliktlösning.

Hemresan från skolan tåg lång tid idag, trafiken stog i princip stilla i en halvtimme på E6:an. Trist.

Men vädret var allt annat än trist. Soligt och varmt. Therese har lekt ute på altanen i en stor kartong som varorna jag beställt från Clas Olsson kom i. Jag har shoppat en hel del på deras rea på nätet.

Bland annat 6 st medicinskåp, dörrstopp till ytterdörren (så att inte handtaget dunkar in i den (ny)målade väggen, en "hoppboll" till Therese och en stor baddelfin (till Therese som hon får använda nästa sommar antar jag).

Så här fint blev det :)

Nu råder ordning och reda bland medicinerna - och äntligen förvarar vi medicinerna riktigt Dom skall ha det torrt, svalt och mörkt. Förut (när vi bodde i lägenheten) hade vi medicin skåpet inne på badrummet... där är det varmt och fuktigt. Inte bra alls med andra ord :S

Både Terje och Therese blev med till stallet idag. Therese red först lite i ridhuset och övade lite på att styra Tamina. Vi satte upp en "slalombana" med koner. Vi har mycket övande kvar innan hon fått kontroll över tyglarna, men det är ju en start :)

Efter att Therese hade ridit klart red Terje(!) lite. Han visade för Therese att han minsann klarade slalombanan han också, lekande lätt ;)

- Det var (allt för) länge sedan Terje red sist, men imorgon skall vi ju på Cowboy fest på Svartedal, så det var väll en slags "uppvärmning" inför imorgon ;)

- Så här fint ser det ut i garaget på stallet... Den har förvandlats till en Saloon.

Till sist gårdagens inköp... Medlems erbjudande från Coop på regnkläder. Fodrad jacka och rejäla reflexer på både jacka och byxor.

Ingen kommentarer: