onsdag 6. august 2008

Regn och ett lite snopet dagisbesök

I dag skulle Therese gå i på dagis igen efter 3,5 veckors ledighet. Hon längtade efter att få leka med sina kompisar och var jätte glad när vi åkte dit. Men när vi kom till dagis fick vi besked om att Therese hade två veckor "ferie" kvar att ta ut (hela den här veckan och nästa vecka). Detta p.g.a. att alla barn måste ta ut minst 5 veckors semester inom "barnhageåret" (som går från den 16 aug 2007 - 15 aug 2008). Therese har haft betydligt mer än 5 veckor under det gångna året - Men vi har tydligen gjort fel... Vi har nämligen inte specialiserat och sagt ifrån om att det skulle kallas "ferie" utan bara sagt att Therese skall ha "fri/ledigt".

- Jäkla löjligheter! Fyrkantigt och dåligt...

Vårt vännepar Tor & Sigrid fick för övrigt precis samma problem i år dom också (dom hade också gjort samma "fel" att inte specificera att Tomme skulle ha "ferie" och inte "bara ledigt" de gånger/veckor han har varit bortrest).

Strax efter att vi åkt hem igen (jag irriterad och Therese väldigt besviken) ringde dagisavdelningsledaren och sa att hon nu hade gått igenom papperna och läst att vi avtalat med ledaren på dagis att Therese bara skulle behöva ta ut fyra veckors semester detta dagis året. Så att Therese kan komma på dagis nu på måndag... Alltid något...

Himla tur att mamma är här nere hos oss på besök. Vart annars skulle Therese vara när jag börjar jobba imorgon?! (Terje jobbar ju fulla dagar). Skönt att det ordnade sig, men det verkligen en snopen start på dagen.

Dessutom har regnet plaskat ner hela dagen. Därför har Therese och jag tillbringat dagen i soffan och sett på filmer.

Vi såg först "Hest er best" (var faktiskt bättre än vad titeln tillsäger) och sedan "Förtrollad" (en film om en tecknad prinsessa som blir "verklig" och hamnar i N.Y.). Lagom djupa filmer för dagen idag med andra ord ;)

Ganska mysigt att ligga under en filt och höra regnet smattra mot fönsterrutan :)


Så har vi hunnit med att besöka lille Kevin (2 veckor idag). Therese och mamma hade inte sett honom än. Vi var där i säkert 45 minuter, men Kevin bara sov och sov. Ett mycket snällt litet barn ;)

Therese tyckte att det var spännande att se på Kevin.

Hon vill säkert "hjälpa" Tor & Sigrid med att byta blöja på honom nästa gång hon besöker Tommy (Tommy var på dagis när vi var där idag... dagiset Therese skulle ha varit på).

Kevin 14 dagar :)

















Till sist en "liten" rolig växt som Terje, Emma och jag hittade för några veckor sedan...

Så här såg den ut den 16 juli... Ganska hög!

- Tänk på att Emma inte är så vidare värst lång ;)

I går (den 5 augusti) hade den växt och blivit rejält hög... Över 2 meter!

- Här poserar Terje med växten. Vi var ute och gick tur med Tamina igår :)

2 kommentarer:

Sara sa...

Alltid kul att läsa nya inlägg! Vad värdelöst med knäppa dagis-regler och oflexibilitet! Jag fattar inte att man som dagisfröken har mage att porta en unge som kommer på morgonen och vill gå på dagis. Som sagt, det är himla tur att det går att lösa nu -det kunde ju ha blivit katastrof. Då är det ganska skönt att ha ett föräldrakooperativ med mycket flexibilitet (dessutom så sitter jag ju i styrelsen och kan vara med och bestämma om vilka regler som ska gälla :-)).
Växten som ni hittat kommer jag inte ihåg namnet på, men vi hade ett helt fält i närheten av där vi bodde i Olofstorp. Man kände sig som Gulliver där!
Jag tror att det är en trädgårdsväxt som spridit sig.

Cia sa...

Tycker det är vansinnigt dåligt att dagiset inte informerat om detta i tid. Underligt att de inte har skyldigheter till det. Eller att de inte kunnat fråga: MENAR DU FERIE ELLER LEDIGHET?
Hur svårt kan det vara på en skala.

Kraaaam fårn en som tycker vansinnigt synd om sig själv då hon behöver gå med skena på fingret i sex veckor =(. Det är brutet.