lørdag 9. august 2008

Stanley Granström fyller 70 år idag!!

Idag fyller Stanley 70 år!

Vi i Vestby hurrar och gratulerar honom så mycket, och önskar honom en fin födelsedag!

Jag har varit på ridläger hos Stanley och hans fru Görel många gånger (då dom bodde i Skåne). Det var härliga sommrar med minnen för livet.

Görel och Stanley har nu flyttat upp till värmland och bosatt sig i Degerfors :)
- Här är vad Karlskoga Kuriren skriver om jubilanten:

Det drar ihop sig till fest hemma hos familjen Granström i gamla Kapellet i Högberg några kilometer söder om Degerfors. Husfadern själv, Stanley, firar sin 70-årsdag.
– Ibland frågar man sig var tiden tagit vägen. Åren rinner snabbt iväg, konstaterar Stanley. Den blivande jubilaren lotsar in oss vid huset i Högberg. Han ser så då där lagom nöjd ut. Kanske anar han att det är något på gång till födelsedagen...
– Jag vet att det finns vissa personer i min omgivning som gärna sysslar med lite bråk...säger Stanley när vi parkerat bilen på gårdsplan.
Sten och Stanley såg dagens ljus 1962 och har under årens lopp blivit lite av ett begrepp i svenskt musikliv med betoning på dansmusik.
– Jag känner mig hedrad över att jag fortfarande, som lämnade gänget redan 1967, finns med på ett hörn i sammanhanget, poängterar Stanley. Han var med och bildade det band som i dag utvecklats till ett av landets mest populära.
– Jag vet inte riktigt hur det gick till. Varje tid har sin tid. Stanley slutade i bandet 1967.
– Tidsbrist, konstaterar Stanley och ger en förklaring till sitt ”avhopp” redan efter fem år med Sten och Stanley. Stanley vägrade dock att helt släppa taget runt sin gitarr,
– Jag spelade på trivselkvällarna i karlskogaparken, berättar Stanley Granström. Under fem år med Sten och Stanley hann även Stanley Granström med en hel del.
– Vi turnerade runt i Sverige och hann även med några besök i Tyskland. Episod du minns?– Speciellt en. När vi spelade i Frankfurt på fredag och i Filipstad på lördagskvällen. När vi anlände till Filipstad, efter en lång resa, frågade arrangören om vi ville ha en kopp kaffe... Stanley hann även med några filminspelningar under karriären med bandet.
– En intressant och rolig upplevelse, tycker Stanley Granström. När Stanley Granström nu laddar och firar sin 70-årsdag kan han inta låta bli att tänka på det som en gång var och fortfarande är Sten och Stanley.
– Sten och Ebbe Nilsson är kvar från min tid i bandet.
1988 bestämde sig Stanley Granström för att flytta till Onslunda i Skåne.
– Hästar är en del av min passion.
– Vi (Stanley och hustrun Görel) hade som mest 17 hästar i vår ägo, säger Stanley som också berättar att han öppnade ett hem för barn som hamnat lite snett här i livet. Efter 16 år på skånsk mark flyttade Stanley Granström åter till hembygden. Kapellet i Högberg är numera Stanleys fasta punkt i tillvaron.
– Jag trivs här och kommer att stanna här, poängterar han. Att han flyttade åter till hembygden har sin förklaring:
– Jag hade problem med luftrören. Det är lite bättre i dag, men inte helt bra. Nu vankas det en 70-årsdag hemma hos familjen Granström
– Jag stannar på hemmaplan. Det kanske är bäst så, flinar Stanley. Kärleken till gitarren är fortfarande stor hos Stanley Granström. Han plockar gärna fram sitt instrument när han får tillfälle.
– Ränderna går aldrig ur, skrattar han. Han håller nu igång i Stanleys Mandoliner. Det är inte planerat någon comeback i Sten och Stanley. Men vem vet, kanske på 70-årsdagen.

1 kommentar:

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.