søndag 26. april 2009

MC'en jeg vurderer


Hei,

Nå trenger jeg litt råd fra våre lesere her, for jeg har fått supertilbud på MC.
Legger ut et lite bilde av den, og vil gjerne ha tips ...
MC'en er en 1997 modell med lav kilometerstand, og som, etter Norsk standard koster veldig lite.
Prisen er 35 000,-. Og jada, jeg vet at den sikkert koster mindre i Sverige :)

11 kommentarer:

Lilla Kattis sa...

I say NOOOOOOOOOOOOOO!!! Ska du inte upp på bakhjulet eller köra i minst 200 knyck så ska du inte ha en sån här. Ska du dock busköra så är det rätt hoj. Lyssna nu på tant Kattis! ;)

Shadowrider sa...

Tjoho, du burde vel vite at selv om sykkelen KAN kjøre fort, så trenger man ikke kjøre fort? Bilen min går også i godt over 200, selge den også da?

Lilla Kattis sa...

Ja men en Ninja inbjuder till att trycka på gasen ordentligt, så är det bara. Det är inget "finåk" som man glider runt i.

Så här:
*Slalomskidor åker man nedför backen med, inte på platten för det finns det längdskidor för.
*En cykel har man för att cykla, inte för att leda bredvid sig när man går.
*En TV har man för att se tv-program på, inte för att ställa blommor på.

På samma sätt har man en sporthoj för att åka fort på, inte för att glida runt. Den ska upp på bakhjulet och den ska gå snabbare än hastighetsgränsen tillåter för att komma till sin rätt. Jag säger inte att den ska upp i maxfart, men bra mycket mer än 90 km/h i alla fall.

Anonym sa...

Hej.
Jag brukar inte lägga mig i, men....
Jag tror som Kattis, den cykeln kommer att lura dig att köra fort eftersom den är tråkig att köra lagligt! Jag vet genom en jobbarkompis som hade en sån cykel. Han blev tvungen att byta efter att hans ynsta dotter, då 22 år, sett en dåre komma flygande på en cykel, pappan visade det sig. Han sa att det går inte köra lagligt med en sån cykel. Hitta en bred, fet sak istället!
Trevlig valborg från Margareta, Frösön

Cia sa...

JAg tror du känner vad som är rätt för dig. Minsta tvekan och du kommer inte att bli nöjd. Det var ju bra pris. I say go for it!!!! Vadrför ska man köra lagligt med en motorcykel, är det inte det som är hela grejen liksom =).

Hur har det gått med jobbet förresten och all byråkrati???

Anna Andersson sa...

Kul att ämnet engagerar så många ;)
Många fina funderingar och komentarer.

Jag tycker MC`n är ful (verkligen inte alls fin). Gillade Terjes förra MC mycket bättre, men som han säger är det här en MC han vill kunna köra ett år eller två och så sälja igen för ungefär samma pris, för att så köpa någonting han verkligen vill ha... Och han har ju så lust på MC, så jag är inte negativ till MC köp.

Anonym sa...

En Ninja 600 är väl perfekt. Den går fort, den svänger bra och den stannar snabbt. Helt enkelt en perfekt cykel att skjutsa Therese till dagis med. För det är väl därför du skall köpa den, eller hur?
/Thomas Hintz Kawasaki ZX1200S

P.S. Anna har fel den är inte ful.

Anna Andersson sa...

He he... Kul med lite debatt...

"Den går fort, den svänger bra och den stannar snabbt. Helt enkelt en perfekt cykel att skjutsa Therese till dagis med"... Det var inga dåliga argument ;)

- Men jo Thomas, cykeln är jätte ful. fast jag vill presisera at jag nog mest tänker på färgen när jag säger att cykeln är ful. Cykeln för övrigt är ju fräsch och ser helt ok ut. Men färgen är hemsk... Jätte hemsk.

Kan dock se en positiv sak med färgen... Man syns!... Och med tanke på trafiksäkerhet så ju det både viktigt och bra.

Lilla Kattis sa...

Ha ha ha! Anna, jag tror du ger många Kawafrälsta hål i själen när du säger att Kawagrönt är fult! Jag kan dock inte annat än att hålla med dig. ;) Jag menar, vad är det för fel på rosa? Jag bara undrar...

Anna Andersson sa...

Ha ha... Det vore ju jätte snyggt med en självlysande rosa MC (inte helt övertygad).

Tror inte att min kära skulle ens ha vurderat MC`n om den var knallrosa... eller ens svagt rosa... (läs: jag vet)

Shadowrider sa...

Oj,

Hvem skulle tro at dette fikk så mye oppmerksomhet :>
Godt med litt støtte her også...

Og ja, det er en sykkel som er laget for fart, det er det ingen tvil om, men det betyr jo ikke at man MÅ kjøre fort? Det er ikke toppfart som er gøy, men hvor raskt man kommer opp i den farten man skal ha. Skal man kjøre for, kan man dra på banekjøring.

Syntes jo sykkelen er morsom jeg, selv om det ikke er drømmen, for da blir det Honda Hornet eller Yamaha Diversion XJ.