søndag 29. juni 2008

Wir sind in Österreich

Vi har nu kommit fram till Bad Gastein ca en timmes busstur fran Salzburg. Vi äter 5 rätters middagar och STOOOR hotelfrukost varje dag. Vivian klagar pa att hon aldrig hinner bli hungrig pa det här stället.

(om ni undrar sa har det här tangentbordet inte a med ring över...)

Idag har vi varit pa stadsvandring i Bad Gastein. Efter den fick vi en god lunch innan vi gick ut pa stavgangstur. Kaiser Wiliams turen. Det tog ca 1,5 timmar att ga den. Malet var ett kaffee i en dal, där vi fikade lite. Det var fantastisk utsikt hela turen med höga fjäll. Mormor och mamma tog bussen hem men Vivan och jag gick "Hartvegen" hem (en liten tuffare tur -eftersom vi är tuffingar... he he ehhh). Vi var fem personer plus reseledaren som valde den vägen hem. Estimerad tid pa den rutan var 2,5 timme... (man anger längderna pa turerna i tid här, da det säger mer än kilometer... en kilometer i brant uppförsbacke tar längre tid än flatmark). Vi slog ny rekord pa 55 minuter(!!). Vi startar starkt med andra ord ;)

Vivian och jag har fotat massor, men jag far inte överfört bilderna utan att instalera ett program... krangligt det skall vara :(
- Men bilderna är jätte vackra... ni skall fa se nagra lite senare.

Terje: Du kan ju kanske lägga ut bilderna jag MMS:ade dig (och göra det fortlöpande). Vet att man skall kunna mobilblogga, men om du lägger ut dem blir det en slags mobilblogg i alla fall ;)

I morgon skall vi in till Salzburg och statsvandra där (plus lite tid för shopping). Det tar hela dagen. Pa tisdag är det ny tur med stavgang som gäller.

Onsdag har vi inga "inbokade turer" men da skall vi ta liftbanan upp pa toppen av ett berg här i Bad Gastein och se pü utsikten :) Vi har ocksa lust att bada i "Felsenthermen", som är ett "hälsobad" med thermo-vatten (varmt!!). Och Vivian (som är lite galen) har planer om att ta ett hoppa ut för ett fjäll... Med andra ord att prova pa Paragliding (tandem, med instruktör... hoppas vi andra lite bekrymrat... he he).

Pa torsdag skall vi till ett sjödistrikt, ga stavgang och köra bat (english: boat) tillbaka.

Vi bloggar mera en annan dag. Ville bara ge lite livstecken ifran oss. Vi har det bra och har redan upplevt mycket. Vivian och jag diskuterade att vi skulle kunna aka hem redan imorgon och ända känna att vi har upplevt MYCKET av Österrike :) Vi har haft ett intesivt första dygn.

Hoppas allt är bra der hjemme i Vestby... Ni (Emma och Terje) kan ju gärna blogga lite sa vi i Österrike far se/läsa vad som sker.

Kram

Ingen kommentarer: