tirsdag 17. mars 2009

Sol :)

Vi har haft riktigt fint väder idag (lite blåsigt, men) 8 plussgrader och sol. Snön smälter och det troppar från taken. Man kan se huset som står på stubben nu, det har man inte kunnat gjort på några månader.

Sol och vår är som balsam för själen!

Karta: Så här långt har våren kommit (per 15:e mars) enligt SMHI.

Jag har tränat idag, som vanligt (tisdagkvällar = Friskis & Svettis). Terje har mörkerkörning på jobbet varje kväll, så bestemor har steppat in och barnvaktat Therese både igår (när jag hade hopplektion med Tamina) och idag.

Jag har jobbat med att förbereda morgondagens ART-timme. Målet med kännslokontroll timmen imorgon är att få deltagarna att bli medvetna på vad de gör som leder till att dom hamnar i konflikter. Att det kan vara saker de säger, gör (eller inte gör) som får andra att bli arga/ irriterade.

Vi skall finna fram till situasjoner där eleverna hamnar i konflikt och så skall de komma fram till alternativ, vad de kan göra för att undgå att hamna i liknande situasjoner igen.

Vi skall också ha en timme med moralträning där vi skall diskutera runt ett dilemma. Det är jätte kul när gruppen är duktiga på att argumentera, det brukar vara bra ART-timmar :)

Therese har blivit intervjuad av Østlandets blad idag. Dom ville veta lite mer om "trolleigruppa". Et projetet som dagis har haft dom sista veckorna, där alla barn (på alla dagisavdelningar) har tränat på olika cirkuskonster. Förskolegruppen som Therese är med i har bildat en trollerigrupp, och dom har tränat på trollerikonster. Intervjuen + bilder skall komma i tidningen på lördag. Det blir spännande :)

1 kommentar:

Cia sa...

Tänk vad glad den lilla gubben som bor i huset på stubben ska bli nu när han kan gå ut igen. Kan inte vara lätt att var insnöad så länge.

Trolleri-grupp låter spännande. Har hon utövat några trollkonster på föräldrarna ännu?