fredag 28. desember 2007

Bilder från dagens vildmarkssafari på fjället

Att vi skulle få se en del renar på vägen hem i dag var väll ingen direkt överraskning, men kanske att vi skulle se så många. Skulle nog anslå att vi minst har sett 100 renar längs vägen. Flocken på bilden var en av de första vi mötte. Dom var inte speciellt intresserade av att flytta på sig. Tjejen i den mötande bilen kunde klappa en ren på rumpan (vevade då ner sitt fönster) utan att renen brydde sig.

Överaskningen var dock att vi skulle träffa på två vildsvin(!) på vår resa. Dom spatserade runt på vägen och lät sig inte skrämmas av att vi kom med bilen, eller av att jag vevade ner fönsterrutan och tog bilder + pratade till dom.

Resan hem gick bra. Vi bestämde oss i Åsarna för att ta den längre vägen, för att det var länge sedan vi körde den sist (variation fryder). Men när vi kom till Sveg ändrade GPS:en den beräknade framkomst-tiden från 18.20 till 20.05... Och därmed ombestämde vi oss. Tur var väll det, annars hade vi inte fått se några vildsvin ;)

Vi startade vid 9-tiden i morse och var framme i Vestby strax efter 18. Ganska bra kört tycker jag. Snitthastighet på 75 km/h och bränsleförbruk på 0,6 l/mil (trots fullpackad bil och takbox).

I morgon skall jag en tur till stallet/Tamina och så skall jag jobba kvällen. Terje och Therese har planer om att montera upp "Barbie" huset hon fick i julklapp (till Ariel).

Ingen kommentarer: