torsdag 20. desember 2007

Fyra dagar kvar till jul...

Nu är det mesta packat och imorgon bär det av upp till Östersund för att fira jul med familjen. Vi har fått på takboxen på Audin. Det kan behöves när man skall ha med sig all packning (hem igen). Men det var en del jobb. Först köpte nya klämmor, bytte ut de "gamla" och fick sedan flytta några hållare. Nu sitter den på, men den skulle har varit 5 cm längra fram för att helt gå klar av bakluckan... men Audin är bredare är Opeln -så vi bör nog funderar på att köpa nya "pinnar" också (ingen aning om vad de heter).

Vår plan var att vi skulle ha åkt upp idag, men Terjes rygg är inte bra efter att han var tvungen att köra med Hyundaien till Karlsborg nu sist (dumma fiskmås!). Vi hoppas att en extra vilodag gör susen, så att Terje orkar med resan upp imorgon (och orkar fira jul när han väl är framme).

Therese har haft några fina dagar. I tisdags var hon med tante Zulema och kussinen Melissa in till Oslo (åkte tåg och sedan spårvagn). Dom åkte skridskor i en park och en massa annat spännande. Therese fick ett halsband av Zulema och hade så mycket att berätta för oss när hon kom hem :)

I går var det tomtefest på dagis. Therese fick en tomteklänning i julkalendern sin (som hon ju har önskat sig) och var så stolt. Med flätor med röda rosetter, rödmålade kinder och fräknar skickade jag iväg henne till dagis. Dom hade bland annat ätit risgrynsgröt till lunch och fått besök av tomten(!), som kom med frukt och russin.

Idag har vi bland annat varit och besökt oldemor (Terjes farmor) och Tamina har fått equiterapeut behandling (idag med nålar, laser och massage). Positiv nyhet är att Tamina har "stabiliserats" i bäckenet, och var helt rak och fin!

Det är 9 fuktiga minusgrader ute i skrivande stund (att det är så pass rått gör det ännu kallare). I Östersund har dom haft snö och fint länge, men lagomt tills att vi skall komma upp har dom nu haft plussgrader i flera dagar. Typiskt! När det är jul vill jag ha vinter (men en kort sådan, som är över i slutet av februari).

Ingen kommentarer: