torsdag 6. desember 2007

Nissefest på låven

Idag skall vi på "Nissefest". Det är en familj, vars son går på Thereses dagisavdelning som bjuder alla hem till sin gård. Vi skall mötas på tågstationen i Son, där blir vi hämtade med traktor(!) och körda till gården. Barnen får träffa djuren och så kan det hända att "fjøsnissen" ("gårds-tomten") kommer på besök! Therese påstår dock att det inte är den riktiga tomten, utan "bara" Tor-Andre´s pappa (eller bestefar) som har klätt ut sig - Vart får dom alla dessa ideèr ifrån, dom små barna?! ;)

Innan vi skall på Nissefesten skall Terje och jag ha föräldrasamtal på dagis. Skall bli intressant att få veta hur det går för Therese på dagis, hur dagispersonalen upplever henne och lite sånt.

Det var föresten ringorm som Therese hade i pannan. Terje tog med Therese till doktorn igår (jag sov efter min nattvakt). Utslagen på rumpan är däremot eksem. Lite sur på doktorn som inte "tog tag" i eksemproblemet och skrev ut någon bra salva/kräm. Den krämen vi andvänder är tydligen inte nog. men ringormen kommer åtminstone att ordna sig med vanlig "fotsvamp-kräm". Så snart vi startat behandling så är smittorisken minimal enligt doktorn, så det är ingen fara att gå på dagis igen idag (hon var hemma igår).

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Stackars lilla Therese !!!! Skönt att hon är på bättringsvägen iallfall.

Spännande att få träffa en riktig gårdstomte.

Kram Cecilia