torsdag 25. juni 2009

Vivians andra "semester vecka"

Vivian är kanske inte helt som dom andra "barnen" ;)

Hennes första semstervecka gick hon med mig i Alperna. Den här veckan skall hon tillsammans med fyra andra (som efter första toppen blev tre) göra ett försök att gå upp på alla 25 (eller är det 26 som tidningen skriver?) topparna som är över 1000 meter i Meråker kommune på en vecka... Det är minst 25 mil att gå det på 7 dagar, i inte allt för lättsam terräng och med packning...

Fick det här meddelandet från Vivian idag:

"Da e vi klar for ferden over te Storlie! Kom itj fram før halv 1 inatt, så vart itj så tidlig start på oss idag. Gikk 16 tima igår, vi sleit, mye pga for tunge sekka. 5 toppa igår og langt til Hallsjøen etterpå. Ein mått gi sæ på første toppen igår, kneet holl på å låst sæ for han. Så no e vi 4 igjen. Og 20 toppa igjen! Trønderavisa følger prosjektet, og mulig d blir lagt ut oppdateringa på kos d går der. Æ e my utafor dekkning å må spar strøm på tlf."

Med andra ord, Dom har klarat av de fem första topparna och har nu 20 kvar. Men det var en tuff första dag, dom hade gått i 16 timmar igår - men för tunga ryggsäckar. Jag håller tummarna för att dom skall lyckas fullföra sitt mål och gå alla topparna!! :)


Ps. Tidningsurklippet är ifrån Trønder-avisa. Tyvär är dom för snåla för att man skall kunna läsa vad dom skriver (man måste betala 15 kronor per sida om man vill skriva ut den i läsbart format). Bilden på Vivian på klippan är tagen uppe på Bad Garsteins berg i fjol. Ds.

Ingen kommentarer: