lørdag 23. januar 2010

Mishelle har haft en tuff vecka :(

Sista veckan har vi fått dåliga nyheter från rikshospitalet där Mishelle ligger inlagd. I måndags startade hon med en ny cellgiftskur och på onsdagen började hon få epileptiska anfall. Man fick inte kontakt med henne och fick inte stoppat kramperna. Hon blev skickad till MR röntgen och flyttad över på intensivavdelningen.

MR bilderna visade att tumörerna hade börjat växa igen och hon har fått nya ödemer i hjärnan. Läkarna menar att cellgiften inte längre har någon effekt och dom är negativa till strålbehandling pga. konsekvenserna (Mishelle är för liten, hennes hjärna skulle ta skada av strålning).

Igår kom Mishelle ut från intensivavdelningen och ligger nu på barnposten igen. Kramperna är under kontroll igen - ett steg fram igen. Therese, Terje och jag åkte in till riksen igår kväll och besökte Mishelle. Vi blev positivt överraskade av att träffa en tjej som satte sig själv upp i sängen, åt mat (själv) och som pratade och busade med oss. Jag är så imponerad över hennes fightervilja och humöret är det inget fel på. Det var riktigt skönt att få se henne igen.

På vägen hem fick vi uppleva lite dramatik. Vi var nästan hemma när Therese upptäckte att bamse var borta(!!). Hon hade glömt honom på riksen (bamse var inte märkt med namn/telefon nr). Alla som känner Therese vet hur mycket bamse betyder för henne. Hon har 5 likadana bamsar, men det är en som är klar favorit - och det var den bamsen som var borta. Tur i oturen så hade inte bestefar och bestemor (som körde efter oss från riksen) kommit så långt, så dom vände och körde tillbaka till sjukhuset. En nervös väntan följde i vår bil... skulle vi få tillbaka bamse?!?? Therese var väldigt orolig (Terje och jag var i grund också väldigt oroliga). Men vi hade tur. Bamse satt där Therese hade lämnat honom på biljardbordet - Puh...

1 kommentar:

BRAKKELIV sa...

Jeg har tenkt så mye på ditt lille tantebarn etter at jeg så det på facebook.
Det er så utrolig urettferdig at små barn må gjennom dette! Jeg tenker på dere og ikke misnt på lille jenta selv! Krysser fingrene!

Mange klemmer Tonje