søndag 31. januar 2010

Aktiv söndag :)

Idag gjorde jag en (lång) städlista och "tvingade" igång familjen. Det dammsugdes, ordnades med blommor, mattor blev skakade, leksaker blev undanplockade, kläder blev vikt ihop och bärt upp, tvättmaskinen laddad, diskmaskinen urplockad och satt igång igen med ny laddning. Full aktivitet i huset med andra ord. Jobbigt, men efteråt var det jätte skönt!

Här har vi en en Therese i gott humör :)

Sofforna fick byta plats i vardagsrummet, så nu har jag den stora tresäterssoffan att ligga i. Mycket bekvämare med bättre plats för benen :)

Till lunch lagade Emma och jag blomkål/brokoli soppa med potatis i. Den blev krämig och supergod. Mums!

Emma var dock tvungen att ta med sig soppan på jobbet och äta den där, för klockan blev plötsligt så mycket. Idag jobbar Emma extra i Speiderveien.

Sedan i fredags har vi infört karantän i stallet pga at man misstänker kvarka (en av hästarna Tamina går i flock med ute hade en bøld på halsen). Kvarka är en smittsam luftvägsinfektion som orsakas av en bakterie. Vi hoppas naturligtvis att det skall visa sig att inte vara kvarka. Har inte lust med mer medisiner (och veterinärutgifter), sanering av stall och annat extra jobb :S

Det vi gör på stallet nu är att inga andra hästar får komma dit och att man är noga med byta kläder och skor efter stallbesöket. Symptomen vid klassisk kvarka är feber, nedsatt allmäntillstånd, hosta, näsflöde och att lymfknutorna mellan ganascherna blir svullna och ömma. Ibland kan lymfknutorna spricka upp och då kommer det gult var ut. Men kvarka kan också ge betydligt lindrigare symptom och likna en vanlig förkylning, med feber, hosta och näsflöde. För att upptäcka eventuella nya smittade hästar tar vi varje dag temperaturen på hästarna.

Självporträtt... I`m big...

Trött och sliten. Det är ganska motigt att gå gravid nu. Allt tar emot och är tungt. Jag får mycket hjälp av Terje, Emma och Therese, men hade gärna kunna klara av saker själv.

På eftermiddagen idag har vi varit på Kjenn och gratulerat bestemor Unni med 61 års dagen som var igår. Hon bjöd på smörgåsar, tårta, muffins och glass :)

Ingen kommentarer: