lørdag 20. februar 2010

Therese har skollov

Therese har börjat på sitt skollov - Vinterferie :)

Skönt att vara ledig en vecka från skolan, kunna göra vad man vill på dagarna, slippa stå upp tidigt och få lov att vara uppe lite längre på kvällarna.

Idag snöar det massor hos oss i Vestby. Terje lånade snöfräsaren från Kjenn igår, men var tvungen att be om att få låna den idag också för det kom nya 10 cm. Terje har dessutom planer om att skotta taket över boden idag.

Emma jobbar helgen (andra helgen i rad). Hon har jobbat massor sista veckorna, men skal som tur är vara lite längre ledig när vi får besök om 2 veckor. Hon har haft lite ottur i det sista, hennes pc tackade för sig och nu vill visst inte vindrutetorkarna fungera som de skall på bilen.
- Men hon fick i alla fall den lilla lägenheten hon ville ha (inflyttning ca. 1 april).

Här är ett utsnitt av mitt "helsekort" som man skall ha med sig på alla kontroller genom graviditeten - och som man skall visa fram på sjukhuset när man skall föda.

Kurvan visar symfysfondus-mått. Det vill säga måttet mellan symfysen (blygdbenet) och fundus (livmoderns övre del) är ett mått på livmoderns storlek och därmed också ett grovt mått på barnets tillväxt. Junior har legat i strax överkant av den röda linjen (gjenomsnittet) hela tiden men på senaste kontrollen hos jordmor (nu i torsdags) så hade måttet hoppat upp i övre kant av det gröna fältet. Vet inte om jag gillar att växten tagit av så pass...

Idag blev Terje och Therese med mig till Anita - dit jag skulle för att få runda två med akupunkturbehandling. Skönt att slippa köra själv när det är så mycket snö och besvärligt. Akupunturbehandlingen är inte för att sätta igång födseln - men för att förbereda kroppen inför födseln, framskynda livmoderhalsens mognad och ge en kortare öppningsfas/ födsel.
- Men så klart hoppas jag på att det skall vara den lilla "starthjälpen" som behövs för att födseln skall sätta igång. Det är så trångt om plats nu... någonting junior inte verkar bry sig ett dugg om. Hon sparkar och lever om som vanligt - Vilket är milt sagt väldigt obekvämt för min del.

Ingen kommentarer: