onsdag 3. februar 2010

Vi har köpt en ny bil idag :)

Idag åkte Terje och jag till Halden efter att vi hade lämnat av Therese på skolan. I Halden såg vi på flera bilar, först på Toyota och sedan på Volvo. Många fina bilar, men ingen som vi föll riktigt för.

Efter lunch på Statiol och en liten tur på Sparkjøp (hittade sommarskor till Therese på rea) så åkte vi till Toyota i Sarpsborg. Där hade dom en Renault Grand Scenic (1,5 Diesel med manuel växellåda) en 2007 modell som endast har gått 45000 km. Bilen har 7 säten, den kan köras som allt från 2-7 säter, har en väldigt flexibel lösning. Om man lägger man ner de två bakersta så får man ett ganska stort bagagerum där barnvagnen lätt går in.

Ett stort plus är att bilen har dragkrok och är stark nog till att kunna dra hästtransporten med Tamina :)

- Och så har den bland annat parkeringssensorer både bak och fram, skinninteriör, Isofix fästen i baksätet för barnstolar, glastak och dubbla 12 voltuttag i baksätet - det sista är mycket praktiskt när två barn skall se på DVD, samtidigt som GPS, ipod och Nintendo DC skall laddas.

Se annonsen på finn här: http://www.finn.no/finn/car/object?finnkode=19923823

Opeln fick vi 30.000 kr för i inbyte, och Renalten fick vi prutat ner en hel del. Totalt måste vi låna 197.000 kr av banken (samma bank där vi har huslånet). Nästa vecka kan vi hämta den nya bilen (och lämna Opeln).

Therese var väldigt nöjd med bilköpet när vi hämtade henne på skolan på hemvägen. Hon gillade Renalten, för hon satt så bra - högt med utsikt, bra benplats, med solskydd till fönstret och ett bord man kan fälla upp (som också har kopphållare - en mycket viktig detalj enligt Therese)




Ingen kommentarer: