søndag 4. oktober 2009

Hemresan

Resan hem tog extra lång tid på grund av elendigt väglag - i alla fall sett med våra ögon... Vi som bara hade sommardäck.

Tre mil efter Särna träffade vi på några vildsvin. Vivian matade dom med sina salta potatischips - det var populärt. Therese och jag blev dock lite oroliga för att det ena vildsvinet skulle sticka in sitt huvud i det öppna bilfönstret och beodrade Vivian att veva upp rutan... Vi hade inte lust på besök ;)

Så blev väglaget allt sämre. Det regnade, blaskade och snöade om vartannat. Bitvis låg det en decimeter med tung blöt snö på vägen. Det var rejält spårigt och halt.

Vi fick helt enkelt ta det lungt... körde väll som snabbast 50 km/h, men låg mest runt 30 km/h. Vi hade hopp om att det skulle bli bättre efter Trysil, men så tur hade vi inte.

Therese satt oberörd och spelade Nintendo. Hon undrade bara en gång varför Vivian körde så konstigt (då det spårade väldigt).

Väl framme i Elverum blev väglaget äntligen bra igen. När vi pausade på Esso såg vi varför ljusen på bilen inte var så bra. Dom var nersnöade (på bilden har vi tagit bort en del av snön på lycktan).

Efter Elverum var inte väglaget något problem, men E6 var avstängd helt fram till Gardemoen. Så vi tvingades köra på småvägar i en evighet. Vi var ganska less på att åka bil när vi äntligen kom hem.

Ingen kommentarer: