torsdag 15. oktober 2009

Mishelle är sämre

I natt blev vi väckta med besked om att Mishelle blivit körd in på intensivavdelningen igen med 240 i puls och stora andningssårigheter. Där blev hon snabbt lagd i "stabil/kontrollerad" narkose och respirator för att hjälpa till med andningen.

Nu måste vi hoppas på att Cellgiften gör jobbet med att stoppa växten av cansertumörena. Det är inte något mer läkarna kan göra för Mishelle just nu.

Therese har varit hemma från skolan idag. Hon och Melissa har haft gott av varandras sällskap. Therese och jag har varit i flera timmar på Rikshospitalet. Terje var tvungen att jobba sent, men han kom en liten tur efter jobb.

Det var både skönt och ont att se Mishelle. Många kännslor på en och samma gång. Mishelle är så liten och tapper. Hon klagar inte och är så tålmodig.

Innan "stor kusinerna" gick in till Mishelle så pratade vi med Therese och Melissa för att försöka att förbereda dem lite på vad som väntade inne på intensiv avdelningen (bland annat att Mishelle låg i respirator och hade en slang ner i halsen). Det verkar som om dom tog det relativt bra. Tjejerna gick fram och höll Mishelle i handen och frågade om slangar och tejpen i ansiktet osv. Så upptäckte som att Mishelle var "skitig" på några av sina fingrar och fick då lov att hjälpa sjuksköterskan med att tvätta Mishells händer.

Therese och Melissa fick se en teater föreställning på barnavdelningen. Den hade varit jätte bra sa Therese. Den handlade om irritersamma syskon. I pjäsen hade storasystern gett bort sin lillebror för han var så jobbig. Men så skulle då aldrig Therese göra påstog hon. För att hon "skulle tycka om sin syster" (direkt citat).
- Nåja, undrar just om hon kommer att tycka det 365 dagar i året.

Melissa och Therese körde runt i sånna här roliga bilar, till skrik och skratt. Och så fick dom glass...

...Och så lekte dom en massa annat på sjukhuset.

Dom har verkligen gott av varandras sällskap, storkusinerna.

2 kommentarer:

Hanna sa...

Lilla Mishelle, med familj, finns i våra tankar och vi önskar och ber att det ska få önskad effekt med behandlingen! Många kramar hanna, marcus o ester

Sara sa...

Jag tänker också på er och önskar och hoppas att det ska vända! Kram till er alla!