lørdag 7. november 2009

Sjuk häst och sjukt barn - magarna krånglar :(

Idag har vi varit på sjukbesök på Bkerke dyrehospital, Terje, Therese och jag. Tamina var väldigt deprimerad när vi kom till Bjerke idag och hittade henne på en boks. Det visade sig att hon hade fått kolik efter operationen. Det är ganska vanligt att narkosen stoppar upp tarmfunktionen.

Tur i oturen så verkar koliken vara mild (men obehaglig) och tarmljudet är bra, så magen kommer förhoppningsvis igång snart. Bra är också att hon idag står på det nyoperade benet och skrittar utan att halta.

Tills koliken har gett sig får inte Tamina äta någon mat. På boxdörren står deten skylt med "sultes" :(

Humöret blev lite bättre när vi tog ut henne. Hon gnäggade efter sina kompisar, men "fel" hästar svarade. Hon har väll kanske lite hemlängtan.

På kliniken blir hon väl omhändertagen. Hon får antibiotika och smärtstillande för benet och parafin för magen. Så går de flere små turer med henne för att få magen igång och lyssnar på pulsen och tarmljudet med jämna mellanrum för att övervaka koliken.

Tamina har aldrig haft kolik förut och det var tydligt att det var någonting som inte var bra. Jag försökte trösta henne genom att klia henne på favorit ställena (som brukar alltid göra susen för henne humör), men ingenting jag gjorde hjälpte.

Bandagerat knä, skolösa hovar...

Och med slang i halsen och ett olyckligt ansikte.

Jag hoppas jag får till att besöka henne imorgon. Känns ju lite jobbigt att inte kunna vara med och övervaka henne själv - men jag litar fullt på att personalen på dyrehospitalet tar väl hand om henne... Men...

Här är ett annat olyckligt ansikte :(

Therese kännde sig inte i form imorse och på vägen hem från Bjerke började Therese kräkas. Sedan har hon kräkts flera gånger i timmen hela kvällen. Stackars liten är helt slut och magen gör ont :(

Det går både influensa och magsjuka på skolan, så det var väll bara en fråga om när Therese skulle bli smittad. Vi hoppas på att slippa influensan och att den här magsjukan blir kortvarig.

Therese är dock väldigt olycklig, hon hade sett fram mot en ledig dag - en lördag, med lördagsgodis, två lediga föräldrar och massor av tid till att leka.

Ingen kommentarer: