torsdag 26. november 2009

Taminas knä

Varje morgon åker jag till stallet för att ge Tamina mediciner, ta temperaturen, gå med henne och byta bandaget.

- Här en bild från dagens "sjukgymnastik" i ridhuset. Tamina skrittar på med stora steg. Det är viktigt att Tamina får rört på sig för att träna upp leden igen (och behålla rörligheten). Jag har ett strängt schema att följa. Idag (t.o.m. 2 dec) skall Tamina gå 10-15 minuter två gånger om dagen, så ikväll skall vi ut och gå igen :)

Positivt så långt är att Tamina inte har haft feber och att hon står bra på benet (och att hon inte haltar i skritt).

Men helt problemfritt är det inte... Typiskt :S

Tamina har fått en svullnad (med svag värme) över knäskålen, och på baksidan av knät började det komma ut lite gul vätska. Tamina såg också lite stel ut i starten när man började skritta henne (det gick dock över när man gått en liten stund) .

Ringde genast till Bjerke och fick prata med veterinären. Han sa att det inte var leden som var infekterad - då hade Tamina inte stått på benet och hon skulle ha haft hög feber. Istället är det en infektion utanför leden.

Jag skall fortsätta medisineringen några dagar extra och massera knät varje dag, samtidigt som jag byter bandaget.

Igår la jag på lite Animalintex - som är en antiseptisk kompress (gjord av flera-lager) som absorberar vätska. Animalintex är fin att andvända vid sår, svullnader och infektioner. Idag var kompressen full av gul/orange vätska men såret såg fint ut. La på en ny kompress av Animalintex idag.

- Här bild av såret på baksidan av knät idag (lite mer hårlös men rent och fint). Svullnaden över framknät har gått ner lite.



Och till sist en liten video av vår "sjukgymnastik"
(Tryck på Playknappen för att se)

- För er som är lite kännt i stallet/ ridhuset: Observera den nymålade ridhusväggen, de nya grindarna i änden av kortsidorna och den nya inglasade läktaren som håller på att byggas. Det blir jätte fint :)

Ingen kommentarer: