onsdag 2. april 2008

Veterinär besök

Vi fick stå upp tidigt idag alla tre. Terje skulle på möte på jobbet och jag skulle till stallet för veterinären skulle komma (så Therese fick åka till dagis tidigt idag).

Veterinären kom och undersökte Tamina. Hon kände igenom benet och blev inte klokare hon heller. Gaffelband och senor är lika hela. Inte heller kunde hon hitta någon hovböld (visiterade hoven med en tång). Så planen framöver blir att lägga våta omslag som Tamina skall stå med på nätterna (läggen omslag med Kloramid). Så hoppas vi på att svullnaden går ner - och att hältan försvinner med den. Gör den inte det (eller inte svullnaden går ner heller) så skall jag kontakta veterinären igen.

- Så nu får ni får hålla tummarna, alla kära "blogg-besökare". Jag skall i alla fall göra mitt bästa, och vara "sjuksyster Anna" ;)

Tamina får gå ute på dagarna, men jag har valt att stänga av padocken så att hon inte skall stå i leran.

Så lite Vestby nyheter

Merkevarehuset Norwegian Outlet skall bygga i Vestby, och man öppnar redan nästa år. Centret blir 12.500 kvadratmeter stort - och där skall det gå att fynda märkeskläder (främst sport och mode). Det låter helt toppen tycker jag. Blir nog jätte bra för Vestby också - med 150 nya arbetsplatser :)
- Centret skall byggas vid Vestby Nord.

Så en STOOOOR nyhet!

Terje lovade i ett svagt ögonblick (innan vi hade fått banklån/köpt hus) att han skulle sluta röka när vi flyttat in i vårt nya hus(!!!!!) :)

- Han hade nog inte räknat med att det skulle gå så snabbt till hus-flytt ;)

Aftonbladet hade den här roliga -men ändå otroligt onödiga mobiltelefonen på sin sida idag. "Förklädd till ett cigarettpaket döljer sig en mobiltelefon med många finesser - kamera, musik- och videospelare samt olika spel. Om du försöker sluta röka är det här antagligen inte mobiltelefonen för dig. Blotta åsynen väcker nog röklusten."
- Det är alltså ingen mobil för Terje ;)

Avslutar med ett kort från dagens städande igår. Det behövdes verkligen städas igår. Det var så skräpigt och dammigt.

Idag skall Therese på kalas. Hanna fyller 4 år idag! :) (Hanna är yngsta dottern på gården där Tamina står uppstallad, som Therese leker en hel del med).
- Therese ser jätte mycket fram mot kalaset.

Vi har en ganska fullbokad kväll. Kalaset är från kl. 16-19. Terje har "Trafikalt grunnkurs" på körskolan (en teoretisk kurs man måste ta för att få lov att övningsköra i Norge) mellan 16-19. Det är föräldramöte på dagis mellan 19-21 och jag har personalmöte (för alla nattvakter) på jobbet kl 20.30... Tidsklämma med andra ord. Det hela löser sig genom att vi droppar att gå på föräldramötet på dagis. Men det är lite synd för det är en intressant föreläsning, men man kan ju inte hinna med allt här i välden heller... :(

Ingen kommentarer: