søndag 4. april 2010

Påskdagen

Det ser ut som om Tuva har det ganska skönt under sin filt :)

Tjejerna har sovit gott i natt... alla tre(!). Vi har nämligen Melissa på övernattning hos oss. Therese och Melissa trivs så bra ihop och leker så fint tillsammans. Innan Melissa kom sa Therese att det är viktigt att hon är en bra kusin till Melissa nu - så att Melissa kan få tankarna bort på annat och ha kul. Fint tänkt.

Therese och Melissa var ute och cyklade, såg på barnprogram, lekte på Thereses rum och hade sagostund med Terje igår. Melissa hade nämligen med sig en bok som handlade om vad som händer med ett barn som dör. Boken heter Sommerlandet - En fortelling om håp (skriven av Eyvind Skeie). Det var Melissa som ville att onkel skulle läsa boken för henne och Therese - för att Therese skulle förstå vad som kommer att hända med hennes lillasyster Mishelle. Ett tufft tema med andra ord, men inte dessto mindre viktigt att prata om. Dom är verkligen fina vänner, Therese och Melissa.

Klockan blev ganska mycket innan dom somnade igår kväll, det var väll kanske därför dom sov lite längre idag - helt till klockan halv nio (som är länge för att vara Therese i alla fall).

Dom stora tjejerna hjälpte till med att byta blöja på Tuva på morgonen. Tuva gillade all uppmärksamhet.

Så kom dom plötsligt på att kanske påskharen kunnde ha varit här på besök. Då blev det genast bråttom. Kläderna kom på i en våldsam fart. Det blev nästan lite panikstämning när strumpbyxorna till både Melissa och Therese var på avigan - så att det tog lite extra tid att få dem på.

Så kom skor och jacka på i all hast innan tjejerna sprang ut i trädgården på äggjakt.

Och minsan, under rododendron hittade dom några små chokladägg i en påse :)

I eftermiddag skall vi till Kjenn och äta påskmiddag. Det blir Tuvas första besök hemma hos bestemor och bestefar.

Ingen kommentarer: