torsdag 1. april 2010

Vårtecken

Som nu kan se är Tuva prickig. Det är så kallade hormonutslag och kommer att försvinna om några veckor. Therese hade också hormonutslag, om än inte lika mycket som Tuva.

Visst är Tuva söt när hon håller i sin kossa?!

Vi vill specielt gratulera Cecilia och Björn idag. Dom övertar nämligen äntligen sitt nya hus i Kännåsen idag. Jag är så glad för deras skull. Nu skall dom sätta igång med målande, tapetsering med mera.
- Jag hoppas på att få se många bilder både före, under och efter :)




Våren är på gång i Vestby. Snön har smält i rekordfart de sista dagarna, det har regn och plussgrader dygnet runt sett till. Vi har fortfarande en del snö ute på gräsmattan, men vägarna är bara och vårblommorna börjar titta fram (hurra!!).

Dom här snödropparna växer i vår rabatt och krokusarna börjar sticka upp lite här och var. Vi har inga utslagna krokusar ännu, men hos grannen blommar några. Om inte så länge som kommer förhoppningsvis också våra tullipaner och påskliljor också att vakna upp av dvalan bara snön där dom är planterade har smält bort.

Solljuslamporna ute i trädgården har tinat fram - så nu lyser det i huset på stubben på kvällarna igen :)

Emma kommer definitivt att märka skillnad på snömängden när hon kommer tillbaka. Hon åkte hem till Östersund igår eftermiddag. Stackars, stackars Emma. Hon hade en kämpig hemresa. Var trött redan när hon startade efter jobbet (trött efter en långhelg i Sälen och så tre 07-15 vakter på jobbet). Planen var att hon skulle ta vägen över Elverum-Trysil-Särna-Torsby-Östersund, men trafiken stog bokstavligen helt still i nordgående på E6. Helt hopplöst med andra ord. Så det blev till att hon vände och körde tillbaka mot Oslo för att köra via Kongsinger över till Torsby för att ta 45:an hem. Men i Kongsvinger körde Emma fel och hamnade i Charlottenberg (visserligen i Sverige, men helt fel). Klockan han bli sent ut på natten - ja, nästan tidig morgon, innan Emma äntligen kom fram... Kan tänka mig att hon kommer att vara lite seg några dagar. Hoppas hon får en fin påsk och hinner samla krafter till hemresan.

Ps. Till hemresan bör Emma komma ihåg att ta med sina sommardäck till Vestby. Det är första april idag och sommardäck är tillåtna - men än ännu är det för tidigt att byta, det kommer nästan garanterat att komma några omgångar med snö innan vintern släpper sitt sista tag. Ds.

2 kommentarer:

Cia sa...

Tack söta ni för grattishälsning. Det känns jättebra och fixartankarna är i full gång inne i huvudet. Där snurrar det av olika golvval, tapetval, köksluckeknoppar, målarfärg och annat spännande.

Jag och Björn ska ta med kameran till huset imorgon och dokumentera före-looken ordentligt. Så bilder kommer, jag lovar!!!! =).

Sänder en medlidsam tanke till Emma också efter den otroligt tuffa hemresan. Vill också skicka alla mina vackraste tankar till Terjes bror med familj i dessa svåra tider. Det är så fruktansvärt overkligt och orättvist att sådant får hända. Canser är en otroligt elak sjukdom.

Cia sa...

Glad påsk till er alla!!!!

(Förresten, måste korrigera i förra inlägget. Cancer ska det stå.)